Beregning

Det er meget forskelligt hvad det koster at låne penge, så du bør altid sammenligne flere forskellige lånefirmaer inden du ansøger om et lån. Hvis du ikke bruger tid på at sammenligne tilbud, så risikerer du at betale mere end nødvendigt hver eneste måned.

Regn det hele med

Når du skal beregne hvad det koster at låne penge, så skal du huske at medregne både renter, gebyrer og administrationsomkostninger. Et rentefrit lån er fx. ikke gratis, da der ofte er nogen høje gebyrer som skal betales.

Alle lånefirmaer (eller långivere som det hedder i fagsproget) skal oplyse ÅOP (årlige omkostninger i procent). ÅOP kaldes også nøgletallet og skal indeholde både renter, gebyrer og administrationsomkostninger.

Fordi ÅOP medregner alle omkostninger er det en let måde at sammenligne tilbuddene fra de forskellige lånefirmaer. Jo højere ÅOP des dyrere er det at låne pengene.

Dyre lån med høje renter

Omkostningerne til små forbrugslån kan være meget høje og ÅOP for den slags lån er derfor også relativt høj. Det er næsten altid billigere at låne penge i banken eller online end det er at låne penge i en butik.

Selvom du ser et fantastisk tilbud i en butik, så er der ingen der tvinger dig til at låne det nødvendige beløb af den samme butik. Jeg tror ikke der er ret mange butikker der vil sige nej til at gemme rejsen eller det store fladskærms tv til dagen efter, så du kan komme hjem og ansøge om et lån i ro og mag.

Omlægning af lån

Hvis du har mange små og dyre lån, så kan det ofte betale sig at tage et nyt lån med lavere rente. Pengene fra det nye lån kan du så bruge til at betale din klatgæld og på den måde begynde at spare penge hver eneste måned. Din økonomiske situation bliver desuden meget mere overskuelig hvis du udrydder din klatgæld på den måde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *