Friværdi

Hvis din bolig har en stor friværdi, så kan du låne penge billigere end de fleste andre danskere. Grunden til at du kan låne billigere er at lånefirmaet får sikkerhed i din bolig, når du tager lån i din boligs friværdi. Se mere her

Hvis du tager lån i friværdien vil det selvfølgelig påvirke hvornår du bliver færdig med at betale til dit lån i boligen, men spørgsmålet er om det gør noget. Efter min mening gælder det om leve mens vi gør det, da vi jo ikke kan tage vores penge med herfra.

Friværdien i din bolig er egentlig en stor reserve, som du kan bruge til at få præcis hvad du ønsker dig lige nu.

Fordelen ved at tage lån i friværdien

Et lån i friværdien næsten altid billigere end enhver anden slags lån. Du kan så bruge pengene til at købe hvad du ønsker dig eller til at omlægge dine eksisterende lån.

Hvis du bruger et lån i friværdien til at omlægge dine eksisterende lån, så gør du faktisk noget der rigtig fornuftigt økonomisk set. De fleste andre typer lån har en højere rente end et lån i friværdien, så hvis du omlægger dine lån kommer du til at spare penge hver eneste måned.

Forbedring af din bolig

Nogen danskere vælger at bruge pengene fra et lån i friværdien til at forbedre deres bolig og derved øge salgsværdien. Du kan fx. bruge pengene til at lave et nyt badeværelse eller køkken.

Hvorvidt det er økonomisk fornuftigt at bruge pengene på denne måde tør jeg ikke sige noget om. Boligpriserne kommer an på mange faktorer og en forbedring af boligen kan derfor betyde mere eller mindre for salgsværdien.

Det førende lånefirma indenfor lån i friværdien er BoligLån A/S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *