Sikkerhed

Det kan være nødvendigt at stille en form for sikkerhed når du låner penge. Heldigvis er det ikke altid nødvendigt, da der findes masser af lånefirmaer som tilbyder at du kan låne penge uden sikkerhed.

Typiske lån uden sikkerhed er forskellige kontokort som fx. AcceptCard og Kash, samt forskellige typer lån fra online lånefirmaer. Hvis du låner penge i banken, så sker det sjældent uden at du skal stille en form for sikkerhed.

Grænser for lån uden sikkerhed

Når lånefirmaer låner dig penge uden sikkerhed, så er chancen for at de ikke får pengene igen større end normalt. Det er derfor ikke muligt at låne helt så mange penge uden sikkerhed, som det er hvis du tager et lån hvor du samtidigt stiller en form for sikkerhed.

Fordi lånefirmaerne er bange for at tabe penge er det ofte også dyrere at låne penge uden sikkerhed. Generelt kan man sige at jo lavere rente og gebyrer des større krav om sikkerhed. Hvis du stiller sikkerhed i dit hus ved fx. at låne i friværdien, så kan du låne mange flere penge end hvis du ikke stiller anden sikkerhed end din risiko for at komme til at stå i Rki registeret.

Manglende betaling

Hvis du ikke betaler afdragene på et lån uden sikkerhed, så er du næsten sikker på at komme til at stå i Rki registeret. Det kan dog også være andre konsekvenser hvis du ikke betaler afdragene, så inden du ansøger bør du altid sætte dig ind i hvad der sker hvis lånet ikke forfalder til tiden.

Lån med pant er ikke uden sikkerhed

Hvis det lån du overvejer er med pant, så er det ikke det samme som det er et lån uden sikkerhed. Et lån med pant betyder at banken eller lånefirmaet har pant i det du køber, dvs. at de kan blive deres ejendom hvis du ikke betaler afdragene til tiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *